Bizarre tijden - Door Nicolette / September 2020 / Persoonlijke groei

Bizarre tijden

Reiki Cursussen


Even een blog over de afgelopen periode, dan kan het maar over 1 ding gaan: Pandemie, thuisisolatie, intelligente lockdown, crisis, sterfte, een onschuldig griepje, paniek, angst en frustraties… ja het gaat uiteraard over de Corona gekte. Wat doet dit allemaal met onze gezondheid? Veel mensen verliezen hun baan of andere bestaanszekerheden, het ontregelt levens. Mensen schieten in de angst en lijden aan een slaapstoornis. Er is hierover al zoveel geschreven en gesproken, de voors en tegens kun je werkelijk overal lezen dus voor nu richt ik mij op hopelijk wat vrolijke berichten die we samen mogen delen. Waar ik zelf heel blij mee bent is dat er zoveel mooie en hartverwarmende initiatieven zijn ontstaan. Mensen willen zich weer inzetten voor een ander. Juist ook de jongeren waar veel mensen nu zo op mopperen! Ook allerlei digitale hulptroepen en platforms werden in gang gezet. Voor elkaar koken en honderden ouderwetse ansichtkaartjes die naar oma’s in het verpleeghuizen werden gestuurd.

Waar ik zo nieuwsgierig naar ben is, hoe ben jij deze periode doorgekomen en wat maakt jou trots op wat je in deze crisis hebt geleerd?
Wat maakt jou werkelijk blij?

Ik merk dat ik soms zomaar ineens een vloedgolf van dankbaarheid over mij heen krijg, als ik zie na een sessie of Ont-moet jezelf privé workshop dag met cliënten dat de veerkracht er weer is. Mensen komen uit het slachtoffer-rolletje en krijgen meer geloof in eigen kundigheid en gaan ervoor. Ik geloof heilig in de souplesse van ons mensen om mee te deinen met de soms zware golven van het leven. Je kunt tenslotte heel bewust zelf kiezen waar jij je energie aan geeft.

Waar steek jij je energie in? Waar ben je trots op? Wat leer jij uit deze tijd?
Schrijf, bel of mail ons, het hoeft niet groots en meeslepend te zijn, elke glimlach op een gezicht is er tenslotte 1 meer dan ervoor.